Història

La nostra història

Anys cinquanta

En Ricard i la Núria, pagesos i forestals

Els orígens del grup Moragas, dedicat al sector logístic, es remunten a en Ricard Moragas Fontanet, pagès de la masia “Els Clopés”, de Sant Hilari Sacalm, i pare dels actuals propietaris. A la dècada dels 50, la seva activitat comença a mecanitzar-se i passa de l’exercici de pagès amb tracció animal a la utilització de tractors. Això li permet prestar serveis de llaurada a d’altres masies dels voltants, a més de fer activitats forestals per tal de rendibilitzar la inversió dels tractors. Va començar així la llarga tradició de servei del grup.

 

Anys seixanta

Camions: bosc i aigua

A principis dels seixanta, seguint en la branca forestal de l’activitat, en Ricard va comprar camions de dos eixos per augmentar la capacitat de càrrega que tenien els remolcs dels tractors. Paral·lelament a l’evolució d’en Ricard cap a la mecanització, el propietari del mas “Els Clopés”, que també ho era aleshores dels terrenys d’una famosa font de la població, va començar una petita explotació d’aigua mineral embotellada que es consumia principalment a l’estiu a Barcelona. Els camions d’en Ricard tenien poca feina en aquesta època de l’any, quan l’activitat forestal gairebé es parava. Així doncs, aquesta complementarietat va fer que en Ricard comencés a transportar aigua a l’estiu, i treballés de pagès i forestal la resta de l’any. Els tres fills d’en Ricard i la Núria, avesats a dur tractor i remenar eines des de petits, van començar de joves a ajudar a les tasques de pagès primer i al negoci del transport després.

 

Anys setanta

La gran decisió: la pagesia o el transport

A mitjan anys setanta, va arribar el moment de decidir si la família continuava a pagès o es traslladava al poble per potenciar l’activitat de transport. En aquells moments el negoci d’explotació de la font d’aigua ja havia crescut de manera notable i necessitava transport tot l’any.

 

Anys vuitanta

El creixement: empresa familiar

L’empresa de transports va créixer de mica en mica durant la dècada dels vuitanta; al principi comptava amb quatre camions i al final va arribar a tenir-ne set. En aquell moment, en Ricard va deixar de conduir per fer funcions de manteniment, la Núria estava pendent del telèfon i els tres fills portaven camió, i l’Isidre, el fill gran, en coordinava la feina. El 1988 es va constituir la societat Ricard Moragas i Fills, S.A. A partir d’aquell moment, els tres germans van començar a prendre les decisions, sempre comptant amb l’opinió mesurada d’en Ricard, que es va anar apartant de la direcció deixant que els fills aprenguessin dels errors i dels èxits.

 

Anys noranta

La diversificació: transport i emmagatzematge

L’any 1992 es va crear la societat Magatzems Sant Hilari, S.L., que tenia per objectiu desenvolupar l’activitat d’emmagatzematge. Aleshores la tendència dels fabricants era tenir el suport logístic al més a prop possible dels centres de producció. El 1996 es va inaugurar el primer dels quatre magatzems actuals del polígon La Bòbila. En aquesta dècada, els germans van deixar de conduir camió per dedicar-se a tasques més organitzatives: l’Isidre, principalment, a tràfic; en Josep, a manteniment; i en Joan, a tasques administratives i de direcció, i tots tres consensuaven les decisions estratègiques del grup. Les naus es van anar construint a mesura que l’empresa creixia. A mitjan primera dècada del segle XXI es va construir tot el que permeten els 26.000 m2 de superfície: uns 10.000 m2 coberts.

 

Els 2000

Logística dedicada

L’any 2005, acabada aquesta fase de consolidació de l’emmagatzematge, es va crear (comptant amb socis externs) la societat Aportación a la Gestión Logística, S.A. (APORTA), l’objectiu de la qual és la gestió del departament d’expedicions del client, aprofitant l’experiència del grup Moragas en les seves pròpies instal·lacions. Actualment el projecte està consolidat i funciona amb èxit, i ajuda el grup Moragas a mantenir una relació de simbiosi amb el client.

 

El futur

Nous grans reptes

El grup encara el futur amb molt optimisme, amb la incorporació d’una nova generació, formada per les tres filles dels germans: l’Elisabet, la Blanca i la Marta. Totes amb gran estima pel grup, ja que totes han viscut l’empresa des que van néixer, i Moragas Serveis Logístics, S.L. n’és el projecte comú.

Moragas
Germans moragas
Moragas
Moragas
Moragas
Moragas
Moragas
Moragas

A moragas.com utilitzem cookies pròpies i d'analítica per millorar la teva experiència d'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per més informació pots contactar amb nosaltres Contacte.

Accepto cookies d'aquesta web